След близо два месеца продължана делото Петков - Борисов.Делото на Кирил

...
След близо два месеца продължана делото Петков - Борисов.Делото на Кирил
Коментари Харесай

На 9 януари е следващото заседание по делото Петков - Борисов

След близо два месеца продължана делото Петков - Борисов.

Делото на Кирил Петков против Бойко Борисов ще продължи на 9 януари 2023 година, написа.

Стартира делото сред някогашни министър председатели, които се изправят един против различен в Софийския областен съд - Кирил Петков против Бойко Борисов. 

" Заведох дело за клюка против Бойко Борисов за половин милион лв. “, разяснява на 24 август Кирил Петков. Делото за клюка е по отношение на изявление на Борисов, че Кирил Петков и Асен Василев са взимали комисионни от контракти за доставка на природен газ. Според Петков са му породени неимуществени вреди, довели до накърняване достолепието и репутацията му поради оскърбителен изказвания на Борисов, написа в желае.

В съда, юристът на Петков – Стоян Мадин, съобщи, че е предявен и цивилен иск против Борисов за 10 000 лв., той е непълен от цялостния размер на предявените неимуществени вреди от 500 000 лв. по делото за клюка, като изиска взаимното му разглеждане.

Според юриста на Борисов -  Менков исковата молба е нередовна, а настояването за взаимно разглеждане неприемливо. Според съда обаче няма официални дефекти в гражданската рекламация на Петков и го разгласи за позволен. Съдът одобри гражданския иск на Петков.

Във връзка с делото за клюка от страна на Петков отбраната изиска съдът да допусне трима очевидци. Делото беше планувано да продължи на 9 януари 2023 година.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР